buyer-persona

Buyer Persona, què és, com es fa, i com s’aplica

El buyer persona és un perfil fictici que representa a un dels clients ideals d’una empresa.

Es crea a partir de dades i estadístiques reals sobre els clients de l’empresa i, s’utilitza per guiar l’estratègia de màrqueting i vendes de l’empresa.

La buyer persona inclou informació com el nom, edat, gènere, ubicació geogràfica, ocupació, ingressos, interessos i necessitats d’un client ideal. També inclou informació sobre com aquest client es comporta en línia, què busca en una empresa i quins són els seus desafiaments i preocupacions.

L’objectiu d’un buyer persona és ajudar a l’empresa a enfocar-se en el seu client ideal i a desenvolupar estratègies de màrqueting i vendes que tinguin rellevància i atractiva per a aquest client. D’aquesta manera, l’empresa pot augmentar les seves conversions i els seus ingressos.

Com fer un perfil de buyer persona

Per fer un perfil de buyer persona, segueix aquests passos:

1 – Investiga els clients actuals: recopila dades i estadístiques sobre els teus clients actuals, com a edat, gènere, ubicació geogràfica, ingressos, interessos i necessitats.

2 – Defineix el teu client ideal: amb base les dades recopilades, defineix un perfil del teu client ideal, incloent-hi informació com a nom, edat, gènere, ubicació geogràfica, ocupació, ingressos, interessos i necessitats.

3 –  Analitza el seu comportament en línia: investiga com aquest client es comporta en línia, què busca en una empresa i quins són els seus desafiaments i preocupacions.

4 –  Crea un perfil detallat: amb base en la informació recopilada, crea un perfil detallat del client, incloent-hi informació com a foto, nom, edat, gènere, ubicació geogràfica, ocupació, ingressos, interessos, necessitats, comportament en línia, desafiaments i preocupacions. .

Aquest perfil, que en pot ser més d’un o un per cada producte que vens, et definirà com és i com has de comunicar-te amb ell. Utilitza el perfil per guiar la teva estratègia de màrqueting i vendes: utilitza el perfil del teu buyer persona per guiar la teva estratègia de màrqueting i vendes, desenvolupant contingut i campanyes per veure rellevants i atractives per a aquest client.

En resumen, per fer un perfil de buyer persona, investigar als seus clients actuals.

Com aplicar la informació aconseguida d’un buyer persona

Per aplicar la informació aconseguida d’un buyer persona, segueix aquests passos:

1 – Utilitza la informació de la persona del comprador per enfocar la teva estratègia de màrqueting i vendes: utilitza la informació de la persona del comprador per desplegar contingut, campanyes i missatges que es mostrin rellevants i atractius per a aquest client.

2 – Crea contingut que satisfarà les necessitats i preocupacions del buyer persona: utilitza la informació del buyer persona per identificar les necessitats i preocupacions d’aquest client i creeu contingut que la satisfacció.

3 – Dirigeix la teva publicitat a la seva buyer persona: fes servir la informació del buyer persona compradora per dirigir la seva publicitat a aquest client en particular, utilitzant plataformes de publicitat en línia com Google AdWords o Facebook Ads.

4 – Adapta el teu lloc web i les teves ofertes a la seva al teu client: usa la informació  per adaptar el seu lloc web i les seves ofertes a aquest client en particular, oferint contingut i productes que tinguin rellevants i atractius per a aquest client.

5 – Monitoritza i analitzal’impacte de la seva estratègia: empra eines d’anàlisi de màrqueting i vendes per monotonitzar l’impacte de la seva estratègia i per mesurar la seva efectivitat en atraure i convertir a la seva persona compradora.

En definitiva, per aplicar la informació aconseguida d’un buyer persona, utilitza la informació del buyer persona per enfocar la seva estratègia de màrqueting i vendes, creeu contingut que satisfaci les necessitats i preocupacions del buyer persona, dirigeix la teva publicitat al buyer persona, adapta-t’hi. Tant el Lloc Web, com les promocions i tota la teva comunicació.

Des de la NANSA DIGITAL crearem el teu Buyer Persona per així millorar la comunicació i vendes del teu negoci.
Truca’ns per planificar tota la teva estratègia de màrqueting i comunicació

Ja tens el teu Google My Business optimitzat?

A Nansa Digital gestionem les teves xarxes socials de manera integral per oferir-te un servei complet i coherent amb el teu sector i mida. El nostre equip polifacètic i especialitzat en diferents àrees aconsegueix una gestió professional i que no t’hagis de preocupar de res.

Articles que també et poden ser utils

optimitzar fotos a wordpress
Chat gpt per ajudar-te en el teu Wordpress
chat gpt 1
Promoció a instagram
Diferencia CMYK RGB

Diferència entre CMYK i RGB

Crear un logotip
Millora la biografia instagram
Que es el branding

Què és el branding

Crear pàgina web