my-business

Com optimitzar GOOGLE MY BUSINESS

Google My Business és el teu millor aliat per aconseguir nous clients si tens un negoci amb ubicacions físiques. Aquesta eina t’ajuda a optimitzar el SEO local i aparèixer a les cerques de persones que es troben a prop teu.

Però com sempre passa al món del SEO, els primers llocs de les cerques locals poden estar molt disputats, així que si vols treure més partit, pren nota d’aquests 10 tips per optimitzar Google My Business i atraure més clients.

1. Completa tota la informació del teu negoci

El primer pas per optimitzar Google My Business és assegurar-te que els clients potencials aconsegueixen tota la informació que necessiten. Així que fa un bon repàs a aquestes seccions del teu perfil:

El nom de la teva empresa

La direcció

Els horaris d’obertura actualitzats

El vostre telèfon d’empresa

El teu lloc web

Els serveis i productes a oferir

La categoria a què pertany el negoci

Els atributs del negoci (per exemple, “lliurament a domicili” o “wifi gratis”)

Preguntes freqüents

2. Puja les teves millors fotos i vídeos


Ja se sap que una imatge val més que mil paraules… i en el cas de Google My Business és completament cert. Els negocis que inclouen fotos als vostres llistats reben un 42% més de sol·licituds d’indicacions per arribar i un 35% més de clics als seus llocs web.

Per començar, necessites una miniatura (normalment el logotip de la teva empresa) i una foto de portada de grans dimensions, que es mostrarà a la part superior del teu perfil. També necessites incloure fotos de qualitat de l’interior de la botiga i dels productes que ofereixes. Recorda que també pots incloure vídeos perquè el teu perfil destaqui encara més.

3. Optimitza les descripcions

La frase que apareix immediatament sota el vostre nom d’empresa és escollida per Google, però podeu personalitzar la informació que apareix a la secció “Del propietari”. Apunta aquestes recomanacions:

Aprofita els 750 caràcters permesos, això no obstant concentra les paraules clau en els 250 primers.

Recicleu els textos del vostre lloc web per oferir una imatge de marca consistent.

No repetiu la informació que ja apareix al vostre perfil d’empresa.

Destaca els aspectes únics del teu negoci.

4. Destaca els teus productes i serveis

Incloure els teus productes i serveis al teu perfil d’empresa millora el teu posicionament a Google i aporta informació de qualitat per als teus clients potencials. Quan un usuari fa clic en un producte, apareix una descripció completa.

Quan afegiu productes i serveis, heu d’incloure el nom, una descripció i el preu. Assegureu-vos que estiguin sempre actualitzats amb les darreres novetats.

5. Aconsegueix ressenyes de qualitat


La puntuació d’estrelles és un dels aspectes més importants a l’hora d’atreure clients, així que val la pena centrar-se a aconseguir bones ressenyes. Per això, anima els teus clients habituals a comentar i poseu-li el més fàcil possible, amb un enllaç abreujat i una crida a l’acció al vostre lloc web. A més, sempre és bona idea respondre a les ressenyes ràpidament. Recordeu que no podeu oferir descomptes ni regals a canvi de ressenyes.

6. Revisa les teves preguntes i respostes


La secció de preguntes i respostes és un recurs superútil per connectar amb clients actuals i potencials. Respondre a les objeccions de manera ràpida i eficaç us ajudarà a obtindre nous clients.

Moderar aquesta secció sovint és molt rellevant, ja que qualsevol usuari pot preguntar o respondre. Activa les alertes per estar al dia de les novetats i intenta respondre tu mateix sempre que sigui possible. Recordeu que també podeu votar les vostres pròpies preguntes i respostes.

A més de resoldre els dubtes dels teus clients, aquesta secció també pot ajudar-te a millorar el posicionament de la teva empresa, així que no oblidis incloure paraules clau sempre que sigui pertinent.

7. Publica continguts nous amb regularitat

Publicar continguts regularment al teu Google My Business incrementa les conversions, millora el posicionament a Google, augmenta el nivell d’interacció i genera nous leads. Per tant, no deixeu d’actualitzar el vostre perfil amb totes les novetats: nous productes i serveis, esdeveniments, ofertes…

8. Activa la missatgeria

Si activeu l’opció de missatgeria a Google My Business, els usuaris es podran posar en contacte amb tu directament. Això us farà saber que estàs disponible per a ells i us ajudarà a aconseguir més conversions.

Per activar la missatgeria a Google My Business, seguiu aquests passos:

Seleccioneu la pestanya de missatges al tauler de control.

Instal·la l’aplicació al telèfon a través de l’App Store o Google Play. L’aplicació generarà un número de telèfon diferent del teu, perquè no t’hagis de preocupar de la privadesa.

Activa les alertes de missatges al tauler de control.

9. Revisa les teves estadístiques amb freqüència

La secció d’estadístiques de Google My Business aporta un munt d’informació sobre les interaccions dels usuaris amb el vostre perfil d’empresa, per exemple:

Com troben la teva empresa els usuaris.

A quins llocs de Google apareixes.

Les accions dels clients.

Les sol·licituds d’indicacions per arribar-hi.

Les trucades telefòniques.

Tota aquesta informació és molt útil per optimitzar el vostre Google My Business i millorar el vostre posicionament, així que revisa-la amb freqüència per veure com pots seguir millorant.

10. Optimitza i actualitza el teu perfil

Optimitzar Google My Business és un procés constant, ja que la informació ha d’estar sempre actualitzada. Aquests són els principals aspectes que hauràs de revisar periòdicament:

Mantingues al dia tota la informació de l’empresa. Para especial atenció als horaris, sobretot en festius.

Publica nous continguts i fotos periòdicament. Es recomana que ho facis com a mínim un cop per setmana.

Continua animant els usuaris a deixar ressenyes i fes-ne un seguiment.

Respon totes les ressenyes i preguntes noves.

I recorda: com qualsevol altre producte de Google, Google My Business s’actualitza periòdicament amb noves funcionalitats, així que estiguis al corrent de les novetats per continuar optimitzant la presència online del teu negoci.

Des de la NANSA DIGITAL crearem el teu Buyer Persona per així millorar la comunicació i vendes del teu negoci.
Truca’ns per planificar tota la teva estratègia de màrqueting i comunicació

Ja tens el teu Google My Business optimitzat?

A Nansa Digital gestionem les teves xarxes socials de manera integral per oferir-te un servei complet i coherent amb el teu sector i mida. El nostre equip polifacètic i especialitzat en diferents àrees aconsegueix una gestió professional i que no t’hagis de preocupar de res.

Articles que també et poden ser utils

optimitzar fotos a wordpress
Chat gpt per ajudar-te en el teu Wordpress
chat gpt 1
Promoció a instagram
Diferencia CMYK RGB

Diferència entre CMYK i RGB

Crear un logotip
Millora la biografia instagram
Que es el branding

Què és el branding

Crear pàgina web