Diferencia CMYK RGB

Diferència entre CMYK i RGB

Quan es tracta de representar colors, és important comprendre les diferències entre les diferents maneres de fer-ho. En aquest article, parlaré de les diferències entre les dues formes més comunes de representació del color: CMYK i RGB. També discutiré quan i com s’utilitzen cadascuna d’elles.

Què és CMYK?

CMYK és l’acrònim de “Cian, Magenta, Yellow i Key” (o clau). Aquesta combinació de colors s’utilitza per crear la majoria dels materials impresos, com ara llibres, revistes i pòsters. En la impressió CMYK, els colors es creen barrejant els quatre colors bàsics en diferents proporcions. El cian, el magenta i el groc es barregen per crear la majoria dels colors de la impressió, mentre que la clau (normalment negre) s’utilitza per afegir profunditat i definició.

La impressió CMYK és coneguda com a “process printing” i és una de les formes més antigues de reproducció de color. És una opció popular perquè ofereix una gran varietat de colors i és relativament econòmica en grans quantitats.

Què és RGB?

RGB és l’acrònim de “Red, Green i Blue” (vermell, verd i blau). Aquesta combinació de colors s’utilitza per crear colors en pantalla, com ara en ordinadors, telèfons mòbils i televisors. En la representació RGB, els colors es creen barrejant diferents quantitats de vermell, verd i blau.

A diferència de la impressió CMYK, la representació RGB és una forma relativament nova de reproducció de color. És coneguda com a “additive color mixing” perquè la barreja dels colors de llum (vermell, verd i blau) crea un color blanc. És la representació de color més comuna en les pantalles digitals i és essencial per a la creació d’imatges digitals.

Quan s’utilitza CMYK?

Com he mencionat abans, la impressió CMYK s’utilitza principalment per a la producció de materials impresos. És ideal per a projectes grans que requereixen la impressió de gran quantitat de materials, ja que els costos són menors quan es realitzen en grans quantitats. També és la millor opció per a projectes que requereixen colors més vibrants o una gamma més gran de colors, com ara la impressió de fotografies o imatges de gran qualitat.

Quan s’utilitza RGB?

La representació RGB és la millor opció per a projectes que només es veuran en pantalla, com ara pàgines web, presentacions de diapositives i anuncis digitals. També és la millor opció per a projectes que requereixen animacions o vídeo, ja que els colors brillants i nítids es poden representar de manera més precisa.

Ja tens el teu Google My Business optimitzat?

A Nansa Digital podem crear la teva nova pàgina web, la imatge del teu negoci i gestionem les teves xarxes socials de manera integral per oferir-te un servei complet i coherent amb el teu sector i mida. Treballem de forma personalitzada amb cada client per entendre les teves necessitats i objectius. T’ ajudem a destacar en el mercat digital i connectar amb el teu públic. El nostre equip polifacètic i especialitzat en diferents àrees aconsegueix una gestió professional i que no t’hagis de preocupar de res.

Articles que també et poden ser utils

optimitzar fotos a wordpress
Chat gpt per ajudar-te en el teu Wordpress
chat gpt 1
Promoció a instagram
Diferencia CMYK RGB

Diferència entre CMYK i RGB

Crear un logotip
Millora la biografia instagram
Que es el branding

Què és el branding

Crear pàgina web